Wielzen geeft bij intrede in DNA visie over Coronie
24 Jan 2018, 01:45
foto
Joan Wielzen krijgt de zegen van de geestelijke om haar werk als Assembleelid op een voorbeeldige wijze te vervullen. Wielzen vertegenwoordigt Coronie voor de NDP. (Foto: Raoul Lith)


" Mijn levensdoel is een ontwikkelingsfundament voor Coronie te kunnen neerzetten, rekening houdend met de economische en ecologisch-maatschappelijke dynamiek van deze tijd." Dit zei Joan Wielzen die dinsdag werd toegelaten als Assembleelid (NDP), gekozen in het district Coronie. Zij komt in de plaats van partijgenoot Remy Tarnadi, die de zetel in 's lands vergaderzaal ingeruild heeft voor de functie van districtscommissaris.

Het nieuwe Assembleelid heeft in haar eerste toespraak in het college aangegeven wat voor haar de belangrijkste pijlers zullen vormen van het district Coronie.
1. Allereerst vindt Wielzen van groot belang dat het gezin op sociaal, economisch en maatschappelijk terrein wordt versterkt. Als een gezin instabiel is, is het zeer moeilijk ontwikkeling te brengen. Zij pleitte voor betere hulpverlening van het Meldpunt voor kinderen dat in 2016 werd ingesteld.

2. De volksvertegenwoordiger wil zich ook richten op het onderwijs. Zij benadrukte het toepassen van differentiatie binnen het onderwijssysteem. Er moet speciaal onderwijs kunnen worden aangeboden in Coronie.

3. Als derde punt noemde Wielzen ICT. Deze zal een speciale plaats krijgen bij de ontwikkeling van het district. Zij had het over ontwikkeling van de creatieve industrie.

4. Het vierde punt vormt de duurzame ontwikkeling van de agrarische sector. De industriële ontwikkeling van de bijenteelt heeft een hoge prioriteit. Hetzelfde geldt voor de 'salt intruded plots', de percelen die in het verleden door zeewater zijn overspoeld en als achterland van de zeedijk worden aangeduid. De duurzame ontwikkeling van de rijstteelt alsmede de ontwikkeling van pluimvee vormen belangrijke speerpunten.

5. Als laatste punt noemde Wielzen het agro-toerisme. Het district van (kokos)melk en honing heeft een grote toeristische waarde en kan daarmee tot een duurzame industrie uitgroeien, benadrukte het Assembleelid.

De enorme potentie van de Coroniaanse gemeenschap moet worden gematerialiseerd, stelde Wielzen. De tijd is volgens haar gekomen dat Coronianen, als collectiviteit de verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst van het district.
Advertenties

Wednesday 30 November
Tuesday 29 November
Monday 28 November