Coaching Course Domestic League afgesloten
08 Jan 2018, 12:46
foto
De deelnemers van de Coaching Course Domestic League met hun certificaten. Op de voorgrond toppers van de SVB en de FIFA-trainer rechts.


25 deelnemers hebben 5 dagen een coaching course voor Domestic League in het Emile De La Fuente Sportcentrum gevolgd. Een theoretische én praktische training werd afgewerkt. De deelnemers komen uit Paramaribo, Coronie, Nickerie en Marowijne. De 18 dames en 7 heren zullen worden ingezet als begeleiders tijdens de Domestic League wedstrijden.

Dit project wordt in partnerschap uitgevoerd door FIFA, SVB, Sportzaken en Onderwijs. Het doel van de Domestic League is om de groep jongeren die niet in verenigingsverband voetbalt te identificeren en ook talenten te ontdekken en verder te begeleiden naar bestaande verenigingen. Speciaal hiervoor is de FIFA-instructeur Etienne Siliee vanuit Curaçao naar Suriname afgereisd.

De technisch directeur van de SVB, Bis Kali, zegt dat Siliee dik tevreden is met de organisatie en het enthousiasme van vooral de dames die de training hebben gevolgd. Zondagmiddag hebben deze 25 deelnemers hun FIFA-certificaat in ontvangst mogen nemen uit handen van de voorzitter van de SVB, John Krishnadath en de bestuursleden Bidjaikoemar Mankoe en Waldo Gobardan.
In december vorig jaar werden ook al jongeren getraind om als scheidsrechter op te treden tijdens deze wedstrijden.

Edgar van Genderen

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May