OBS zal maandag zoveel mogelijk scholieren vervoeren
07 Jan 2018, 21:09
foto


De leden van de Organisatie van Bus- en Boothouders (OBS) zullen maandag zoveel mogelijk scholieren vervoeren, met uitzondering van de vervoerders die door omstandigheden hiertoe niet in staat zijn. Dit deelt het ministerie van Volksgezondheid in een zojuist uitgegeven persbericht mee.

Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid, die waarneemt op Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft zaterdag- en zondagavond een onderhoud gehad met het bestuur van de OBS. Zaterdag zijn de zaken aangehaald die hebben geleid tot het niet vervoeren van scholieren vrijdag. Het uitblijven van de reguliere betaling over de maand december was een breekpunt. Daarnaast is de verhoging ook uitgebleven.

Minister Pengel is na het eerste gesprek in overleg getreden met zijn collega's van Openbare Werken, Transport & Communicatie en Financiën. Zondag bleek dat administratieve zaken in december niet afgewikkeld konden worden vanwege een technisch probleem waardoor uitbetaling aan schoolvervoerders is uitgebleven.. Na overleg en afstemming tussen partijen zondag is OBS akkoord gegaan om onder voorwaarden de actie op te heffen, na de toezegging door de minister van Financiën dat betaling van de reguliere tegoeden over december maandag plaats zal vinden. De hoofdvoorwaarde is dat op korte termijn uitvoering gegeven wordt aan het principeakkoord van medio 2017 en dat de gesprekken hierover op donderdag 11 januari 2018 hervat zullen worden tussen het OBS bestuur en minister Miranda.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May