Lecton: Centrale Markt flink aangepakt in weekend
08 Jan 2018, 06:37
foto
De ingangen van het terrein van de Centrale Markt worden geasfalteerd.


De voor vrachtrijders bestemde ingangen van de Centrale Markt, met een gecombineerde lengte van 250 meter, zijn zondag geasfalteerd. “Het bestaande asfalt was zo slecht dat groente van de karren van de sjouwers afviel”, zegt marktmeester John Lecton aan Starnieuws. Hij benadrukt al lang aan de bel te trekken bij het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. “Minister Jerry Miranda was ook districtscommissaris. Vanaf toen had hij het beloofd de ingangen te asfalteren. Ik ben heel blij dat hij met dc Mike Nerkust besloten heeft om het nu te doen”.

De marktmeester geeft aan dat het nieuwe asfalt duurzamer is dan het bestaande. “Ik heb me laten vertellen door een deskundige dat het grove asfalt kleine gaatjes heeft. Die zorgen voor asfaltbacteriën, daarom heeft het een geur wanneer het regent. Ik heb de autoriteiten verzocht om het heel fijne asfalt te gebruiken en dat hebben ze ook gedaan," stelt Lecton tevreden vast.

Terwijl de asfaltmachine op volle toeren draait, wordt aan de voorkant van het marktgebouw twee zitbanken aangebracht. Lecton legt uit dat het een tegemoetkoming is aan de senioren burgers. “Je hebt bijna twintig tot dertig oudjes die elke dag in de markt zijn, wanneer ze elkaar ontmoeten omhelzen ze elkaar. Als een seniore burger hier boodschappen doet en bijvoorbeeld naar SWM moet gaan, is er nergens een bank waar ze even kunnen uitrusten. Nu kunnen ze netjes afgezet worden en veilig door hun dierbaren weer worden opgehaald.”

De markt is zes dagen in de week open, maar na sluitingstijd werkt het technische team, bestaande uit ambtenaren van Regionale Ontwikkeling door aan de verbetering van de infrastructuur. Op zondag wordt het team ondersteund door gedetineerden om het onderhoud aan de markt te doen. Zondag is de bouw van dames en heren toiletten op de verdieping af. "Die zijn helemaal nieuw, want er was nooit een sanitaire voorziening boven. Ook voor de groothandelaren die hun groenten vanaf drie uur in de nacht leveren is buiten een toilet gebouwd om wildplassen tegen te gaan,” deelt Lecton tevreden mee.

Edward Troon
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May