Veiligheidszorg krijgt extra aandacht in Para
05 Jan 2018, 20:19
foto
Districtscommissaris Armand Jurel, in vergadering met functionarissen van politie, leger, brandweer en BOG. (Foto: BIC-Para)


Alcoholmisbruik, vandalisme, geluidsoverlast en andere misdragingen krijgen een gecoördineerde aanpak in Para. Districtscommissaris (dc) Armand Jurel van Para, wil een betere serviceverlening en veiligheidszorg naar de gemeenschap. Hij heeft in verband hiermee gesprekken gevoerd met medewerkers van betrokken instanties. De instanties zullen met de bestuursdienst samenwerken om de veiligheid in het district structureel te garanderen.

Vooral de veiligheid Logistieke faciliteiten, onderbezetting en alcoholmisbruik zijn dreigementen voor de veiligheid in Para. De Politie, brandweer, Nationaal Leger, Bureau voor Openbare Gezondheidszorg en de bestuursdienst zullen samenwerken, om de situatie te verbeteren, zegt het Burger Informatiecentrum Para (BIC-Para).

Bij de presentatie van de politie-ressortcommandanten over strafbare feiten van het afgelopen dienstjaar, is gebleken dat er een lichte stijging te merken is van de criminaliteit in het algemeen in Para. Logistieke problemen, zoals transport- en accommodatie faciliteiten en onderbezetting, spelen hierbij een rol.

De Gewestelijk Brandweer Commandant van Para wees op noodzakelijke verbeteringen van de locatiefaciliteiten en decentralisatie van de brandpreventie. De brandweer van Para gaat zich dit jaar meer focussen op voorlichting in community safety en zelfhandelen.

Het alcoholmisbruik tot laat in de avond voor de winkels/supermarkten, zijn zorgwekkend. Vechtpartijen, bedreigingen en vernielingen zijn het gevolg van overmatig alcoholgebruik. Andere zaken die overlast veroorzaken zijn lawaai tot laat in de avond en vandalisme.

Jurel heeft besloten om de openingstijden van alle winkels krachtens de Wet op Drankhuizen en wet op huizen van Openbare Vermakelijkheden in te korten tot 22.00u. Deze regel gaat komende maandag - 8 januari - in. Het is ook streng verboden om zich voor de winkels op te houden met alcohol houdende dranken, omdat aan winkeliers/supermarkten geen barvergunningen worden verstrekt.

De politie zal extra surveillance uitvoeren en optreden tegen dronkenlui en mensen die zich misdragen. Alle vergunningen voor eet- en drinkgelagen worden ingetrokken en opnieuw verleend met de nadrukkelijke voorwaarden voor opening- en sluitingstijden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May