Wet Beschermde Dorpsgebieden herzien
05 Jan 2018, 08:37
foto


Stichting Royal Fiiman Paansu heeft kennis genomen van de Wet Beschermde Dorpsgebieden die onlangs met 37 stemmen voor is aangenomen in het hoogste college van staat. Deze wet wordt mogelijk binnenkort afgekondigd in het Staatsblad van de Republiek, zij treedt in werking met ingang van de dag volgende op de afkondiging.

De ministers van Regionale Ontwikkeling en van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer zijn belast met de uitvoering van deze wet. Onze organisatie is voorstander van een duurzame oplossing met inachtneming van internationaal erkende rechten en wettelijke erkenning van de grondenrechten waarbij alle disciplines zijn betrokken vooral de mensen in het gebied namelijk het traditioneel gezag van de tribale volken. De uitvoering moet dus internationale standaarden volgen, we zijn geen voorstander van eenzijdige oplossingsmodellen die niet gedragen worden.

We refereren als organisatie aan de ILO Conventie 169 over de Rechten van Inheemse en Tribale Volken, het VN Handvest, de mensenrechtenverdragen en de verschillende vonnissen van inheemsen alsook het Saamaka vonnis.

We juichen de eerste stap die gemaakt is toe, omdat er in de voorgaande jaren nooit eraan gewerkt is om tot een oplossing te komen, maar de tot nog toe gehanteerde aanpak kan resulteren in enorme schade, vanwege het feit dat internationaal erkende rechten en wettelijke erkenning van de grondenrechten helemaal niet is gekend bij de voorbereiding en de aanname van de wet. Voornoemde groepen zijn niet geraadpleegd nog ingelicht wat de nadelen en voordelen kunnen zijn met betrekking tot hun woon- en leefgebied .

De Stichting Royal Fijman Paansu wil samen met u onze regering zover krijgen de Wet beschermende Dorpsgebieden te herzien, met dien verstande dat internationaal erkende rechten en wettelijke erkenning van de grondenrechten in acht worden genomen, maar ook dat het Traditioneel Gezag van de Tribale Volken actief wordt bij betrokken.

Stichting Royal Fiiman Paansu
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May