Doorgangshuis nu stichting Nyun Combé
04 Jan 2018, 20:32
foto
Minister Edgar Dikan (r) en een bestuurslid van Stichting Nyun Combé.


Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO), heeft gisteren het eerste bestuur geïnstalleerd voor de Stichting Nyun Combé (SNC). De SNC zal het werk van het vroegere doorgangshuis voor Afro-Surinamers en inheemsen nu verzelfstandigd, als overheidsstichting ressorterend onder RO, voortzetten. Dikan heeft gisteren ook de Raad van Toezicht bij de SNC geïnstalleerd.

De stichting is gevestigd aan de Kleine Saramaccastraat en heeft als doel het cultureel centra ten behoeve van Afro-Surinamers Binnenland en Inheemsen te beheren. Gelet op de bedrijvigheid in de omgeving denkt Dikan dat er genoeg potentie aanwezig is om niet alleen bestuurlijke, maar ook financiële verzelfstandiging te bereiken.

Het bestuur zeven leden tellende bestuur bestaat uit Egbertus Fonkie (voorzitter); Carla Koedoe (ondervoorzitter); Perciosa Simons, vertegenwoordiger ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (lid); Ritesh Ganpat, ministerie van Financiën (lid); Marlene Tjokrodikromo, vertegenwoordiger ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (lid).

De Raad van Toezicht bestaat uit Verno Prijor, Nancy Buine en Robert Dikan, meldt het Nationaal informatie Instituut.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May