Misiekaba: Conflict Marowijne niet op de spits drijven
04 Jan 2018, 12:54
foto
NDP-ondervoorzitter tevens fractieleider André Misiekaba.


NDP-ondervoorzitter tevens fractieleider André Misiekaba vindt dat het dispuut dat ontstaan is tussen de districtsraad van Marowijne en districtscommissaris Freddy Daniel buiten de media moet worden opgelost. "De NDP en NDP'ers hebben geen enkele strategie om wettelijk verankerde instituten van het land buiten spel te zetten. Als ABOP'er kent Marinus Bee kennelijk die strategieën heel goed," zegt Misiekaba in een reactie over deze kwestie.

De NDP-topper is het eens met de oproep van Bee dat beide partijen moeten werken naar een oplossing. "De wetgeving is daar, maar de mensen moeten met elkaar willen en kunnen werken. Door de zaak politiek op de spits te drijven, verergert Bee de situatie. Sommige zaken kunnen onder de radar worden opgelost,"stelt Misiekaba. Bee zou daarbij een bemiddelende rol kunnen vervullen.

"Ik hoop dat het schrijven naar de autoriteiten niet nodig zal blijken. Rekeninghoudend met de politieke verhoudingen in Marowijne moeten beide partijen (districtscommissaris en districtsraad), in het belang van de ontwikkeling van het district, politiek wijs handelen. Ik roep daarom op om deze zaak verder buiten de pers af te handelen," zegt de Misiekaba.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May