Politiebond heeft herwaardering als prioriteit in 2018
30 Dec 2017, 00:54
foto
Bestuursleden van de Surinaamse Politiebond die bevorderd zijn. Van l-r: penningmeester Sergio Gentle, woordvoerder Revelino Eijk en voorzitter Raoul Hellings. (Foto: René Gompers)


De Surinaamse Politiebond (SPB) heeft hoog op de agenda staan voor begin volgend jaar de herwaardering van zijn leden. De arbeidsomstandigheden waaronder de politie werkt, vormen het tweede speerpunt. Wat de SPB ook wil realiseren is kavels voor de leden om een huis te kunnen bouwen. Dit zegt bondsvoorzitter Raoul Hellings in gesprek met journalisten.

Waarnemend minister Ferdinand Welzijn heeft te kennen gegeven dat de SPB met de korpsleiding kan praten over diverse punten die zijn aangekaart. De bewindsman heeft een schrijven ontvangen van de SPB over de eisen die de bond voor volgend jaar gerealiseerd wil zien. Hellings merkt op dat de bond met de korpsleiding zal praten over zaken die te maken hebben met de dienst. Over herwaardering zal met de werkgever gesproken moeten worden, omdat de korpsleiding hier niet over gaat, benadrukt Hellings.

De bondsvoorzitter antwoordt op een vraag dat waarnemend korpschef Antonio Chin aangegeven heeft dat er dit jaar geen toespraken zullen worden gehouden. Hij als gastheer kan de inrichting van de bijeenkomst waarbij politieagenten bevorderd zijn, bepalen. Hellings zegt dat hij er verder geen punt van gemaakt heeft, want de bond heeft geen mogelijkheden om te communiceren.

Het is ook opvallend dat tachtig rekruten die politieagent zijn geworden gisteren niet in het grijze uniform zijn verschenen. Het bondsbestuur zegt dat het gebruikelijk is dat dat wel gebeurt. Het is bekend binnen het korps dat er een tekort is aan uniform. Dat zal mogelijk de reden zijn geweest waarom de rekruten in blauw hun belofte hebben afgelegd in handen van de procureur-generaal.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May