PFS maakt 185 gezinnen van gedetineerden blij
28 Dec 2017, 16:23
foto
Pakketten bestemd voor gezinnen van gedetineerden.


Prison Fellowship Suriname (PFS) heeft 185 pakketten kunnen samenstellen voor de gezinnen en hun ingesloten familielid. Namens de ingeslotenen wordt een levensmiddelenpakket overhandigd aan het gezin. Het gaat om de kansarme gezinnen binnen de penitentiaire inrichtingen.

Het gemis van familieleden kan hard aankomen, omdat ze in een gevangenis zitten. De extra zorg van de familie is groter als er minderjarige kinderen bij dit gezin horen wanneer er geen kostwinner meer is. Het verlies van sociale controle ontstaat door het uitvallen van een kostwinner, waardoor de andere een extra baan moet nemen. Dit zijn maar enkele verschijnselen die kunnen leiden tot de vicieuze cirkel van criminaliteit in dit gezin. Een cirkel die voor elk nageslacht steeds moeilijker wordt om te doorbreken als er geen verzoening en herstel plaatsvindt binnen dat gezin, stelt PFS.

Met de gedachte van verzoening en herstel voert de organisatie in de maand december haar Angel Tree Project (ATP) uit. Met het ATP wordt een aanzet gegeven om het proces van verzoening tussen de ingeslotenen en hun gezinnen op gang te brengen. Voor de selectie van deze personen wordt samengewerkt met de directie van inrichtingen.

Bij elke afgifte en ontvangst van een pakket wordt er een foto gemaakt van het gezinslid. Die foto wordt uitgeprint en in januari aan de ingeslotene afgegeven met een standaard sanitair pakket. Als interkerkelijke organisatie, die geheel uit vrijwilligers bestaat en haar werk met vrijwilligers uitvoert, is het een hele uitdaging om aan de financiële middelen te komen voor het ATP, omdat zij geheel afhankelijk is van donaties en giften. Dit betekent dat de fundraising heel vroeg moet plaatsvinden, vertelt secretaris Saskia Wirodikromo-Dopo. De organisatie wordt geleid door Julian Maclean.

Voor dit jaar is ook het bedrijfsleven betrokken bij dit project. Het distributieteam heeft veel emotionele momenten meegemaakt. Er is geluisterd naar de leefomstandigheden van de gezinnen. De PFS heeft op de Goede Boodschap van Vrede kunnen brengen voor deze gezinnen. "Een geslaagde missie die vraagt om door te gaan in 2018... Een missie waar wij samen de nood en het leed van deze gezinnen helpen dragen... Een missie waar wij samen met onze vrienden, gemeenten en het bedrijfsleven helpen bijdragen aan verzoening en herstel in verbroken relaties van gezinnen met een familielid in de gevangenis!"
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May