Xaviera Vaseur wint Firm Performance Scholarship
28 Dec 2017, 10:22
foto
Xaviera Vaseur heeft dit jaar de Firm Performance Scholarship gewonnen. Het winnende lot is getrokken door Roue Verveer.


Het publiek barst uit in gejuich. De loterij heeft beslist dat de Firm Performance Scholarship gaat naar Xaviera Vaseur. Dit betekent dat Firm Engineering de studie van Xaviera aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname (Adekus), volledig zal bekostigen. De student Infrastructuur heeft in haar eerste jaar voor 5 van de 12 vakken het hoogste cijfer behaald. De beurs is voor de zesde keer uitgereikt.

De beurs wordt jaarlijks uitgereikt op de Owru Yari konmakandra van Firm Engineering. Sportman van het jaar Jair Tjon en Fa, komiek Roue Verveer en Eddy Jharap zijn de speciale gasten bij de ceremonie. Verveer heeft letterlijk het lot beslist van de winnaar. Xaviera is gekozen uit vijf mededingers die allen worden beschouwd als Firm Performers. Om een kans te maken op de beurs moet de kandidaat minimaal één hoog cijfer hebben gescoord. Hoe meer hoge cijfers, hoe meer loten. Twee kandidaten hadden 1 lot, twee 2 loten en Xaviera 5. Zij heeft met een 9.9 het hoogst gescoord in Analyse 1B en afgeronde negens voor Analyse 2, Materiaaltechnologie, Mechanica Constructie 1 en 2.

“Ik heb er geen woorden voor, ik ben verrast, het is een loterij, het kon echt iedereen zijn,” zegt Xaviera. Zij wil Civiel Techniek gaan studeren. “Infrastructuur is voor Suriname zeer belangrijk. Een maand als december moet er niet voor zorgen dat het verkeer stremt,” illustreert ze. “Water blijft zitten op de wegen, het is soms niet duidelijk waar links of rechts is, er is veel dat we moeten veranderen,” somt ze op. De excellente student heeft ook een laptop ontvangen en een boek van Eddy Jharap overhandigd gekregen. De boodschap bij zijn handtekening luidt “maak je dromen werkelijkheid.” Al de Firm Performers worden betrokken bij activiteiten van het bedrijf die hun studie ten goede komt, of ze nou de winnaar zijn of niet.

Het gaat erom dat studenten gemotiveerd worden om te excelleren benadrukt Guido Koorndijk, directeur van Firm Engineering. “Er heerst weliswaar een crisis maar als bedrijf zijn we ervan overtuigd dat we niet meteen moeten gaan bezuinigen op het investeren in de toekomst, in studenten. Dat we ze stimuleren om het maximale te halen uit de studie is onze prioriteit,” geeft hij aan. Ondertussen hebben een paar studenten met de Firmbeurs hun bul behaald. Enkelen zijn werkzaam bij het bedrijf en anderen zijn naar het buitenland vertrokken voor verdere studie. “We zijn blij met het verloop. Temeer daar we merken dat de motivatie groeit. Er zijn studenten die echt de ‘extra mile’ gaan om de topprestaties neer te zetten. Het is absoluut de moeite waard om zo een scholarship programma te doen.”

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May