CLO moet nog onderhandelen over salarisaanpassing
28 Dec 2017, 08:26
foto
CLO-voorzitter Ronald Hooghart


De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) is nog niet begonnen met onderhandeling met de regering over de structurele aanpassing van de salarissen in januari 2018. Tot en met december krijgen de ambtenaren SRD 500 aan koopkrachtversterking. Maandelijks ontvangen ze SRD 100 en een heffingskorting van SRD 125. Afgesproken was dat per januari de salarissen structureel zouden worden aangepast.

CLO-voorzitter Ronald Hooghart zegt in gesprek met Starnieuws dat de ministers het heel druk hadden met de begrotingsbehandeling. Aanvankelijk lag het in de bedoeling dat de begroting medio december zou worden afgerond. Daarna zouden de onderhandelingen beginnen over de inpassing van de toelagen in het salaris.

Hooghart merkt op dat het streven nog steeds is dat de salarissen van de ambtenaren per 1 januari worden aangepast. De CLO zal hierover in contact treden met de regering. De aanpassing van de salarissen is ook belangrijk voor de pensioengrondslag.

De CLO heeft in april een looneis van 111% op tafel gelegd. De ambtenarenvakbond komt op dit percentage op basis van de herwaardering die toegekend is aan onderwijsgevenden. Het gaat bij de CLO om het gelijkheidsbeginsel. De koopkrachtversterking moet in januari plaatsmaken voor de nieuwe loonreeks.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May