Venezolaanse ambassadeur mag niet terug naar Canada
26 Dec 2017, 02:46
foto


De reactie van Canada is niet uitgebleven op de beslissing van president Nicolas Maduro van Venezuela om zaakgelastigde Craib Kowalik het land uit te zetten. Hij is net als de Braziliaanse ambassadeur in Caracas, Ruy Pereira, tot persona non grata verklaard. Canada heeft de Venezolaanse ambassadeur nu definitief de deur gewezen. Eerder was de ambassadeur al teruggeroepen door Maduro.

De Canadese regering had eerder sancties aangekondigd tegen de Venezolaanse regering. De Venezolaanse regering mag Canada niet meer binnenkomen. De voorzitter van de Constituerende Vergadering van Venezuela, Delcy Rodriguez, beschuldigde Canada ervan zich te mengen in de binnenlandse aangelegenheden van Venezuela.

Canada vindt dat het niet aan de kantlijn kan blijven staan, terwijl volgens het land mensenrechten ernstig worden geschonden door het regime van Maduro. De Venezolaanse president beschuldigt op zijn beurt buitenlandse machten ervan om een rechtse coup voor te bereiden. Volgens Venezuela wordt de soevereiniteit van het land aangetast door te bemoeien met interne aangelegenheden van het land.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May