Animator Bugs Bunny is niet meer
25 Dec 2017, 04:40
foto
Bob Givens heeft het Bugs Bunny personage in 1940 herontworpen voor Warner Bros. (Getty Images)


Bob Givens, de animator die vooral bekend is geworden door zijn herontwerp van Bugs Bunny, is op 99-jarige leeftijd overleden. Givens heeft er een carrière van meer dan 60 jaar op zitten. Hij werkte als animator voor bedrijven zoals Disney, Warner Bros en Hanna-Barbera.

Givens tekende ook stripfiguren zoals Tom & Jerry, Daffy Duck, Alvin en de Chipmunks en Popeye. Zijn dochter, Mariana Givens, heeft zijn dood eerder deze maand bevestigd op haar Facebook-pagina.

De eerste rol van Givens, in 1937, was bij Disney, waar hij werkte aan Donald Duck en Snow White-cartoons. Hij trad in 1940 in dienst bij Warner Bros, waar hij beroemd werd door zijn werk met het Bugs Bunny-personage.

Eerdere tekeningen zouden "te schattig" zijn voor de cartoons die het bedrijf wilde produceren. Het herontwerp van Givens werd het eerste officiële ontwerp voor het hoofdpersonage van de Looney Tunes-franchise, waarmee hij een bekende naam in de branche werd.

Hij diende tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Amerikaanse leger, voordat hij terugkeerde naar de animatiesector. Op sociale media hebben velen hulde gebracht aan het werk van Givens.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May