NPS: Terugkeer van het licht moet luider doorklinken
25 Dec 2017, 00:00
foto


Er is in Suriname al geruime tijd achteruitgang in alle facetten op financieel-economisch gebied. Er is daarnaast sprake van een steeds groter wordende sociaal-maatschappelijke nood in de gemeenschap. Deze aspecten leiden tot een bedreiging voor het welzijn van individuen. Gezien deze haast onuitstaanbare ontwikkeling, grijpt de Nationale Partij Suriname (NPS) dit moment aan om te verwijzen naar de betekenis van KERSTMIS; de terugkeer van het licht. De NPS concludeert dat het hebben van licht oftewel toekomstperspectief welke uitvoerbaar is, belangrijke uitgangspunten voor een mens zijn om zich in stand te kunnen houden.

De terugkeer van het licht zal de komende periode daarom steeds luider moeten doorklinken binnen de samenleving. De spijtige constatering is dat er geenszins sprake is van geordend beleid, waardoor Surinamers zich moeilijk kunnen ontplooien. De NPS pleit binnen de sfeer van deze periode ervoor dat de huidige bestuurders ernstig werken aan het bewerkstelligen van de implementatie van goed bestuur, conform het concept van Kerstmis. Burgers dienen bevrijd te worden van het juk van volledige afhankelijkheid en beperkte tot geen ontwikkelingskansen.

Er moet een kader gecreëerd worden waarbinnen vooruitzichten aan mensen geboden kunnen worden en de noden van het volk worden geledigd. Daarbij is het van ernstig belang dat de regering haar dienstbaarheid aan het land en volk tentoonspreidt en zich onthoudt van enge groepsbelangen.

De NPS wil zelfontplooiing, zelfredzaamheid en gelijke kansen voor iedereen. Indachtig de kerstviering gaat het volgens de partij om het scheppen van een klimaat waarbij er heil is voor alle mensen. Immers wordt met de herinnering aan de geboorte van Jezus Christus gewezen op het heil dat tot de mensenkinderen zou komen.

Dat is de blijdschap waarmee deze boodschap ons vervult. De huidige ontwikkelingen vanuit het regeerbeleid die leiden tot onvrede, verdriet en achteruitgang, dienen derhalve te worden verworpen. De NPS streeft naar welvaart en welzijn voor elke Surinamer. Samen met alle welwillende burgers zal de partij de komende periode verder werken aan het uitzetten en uiteindelijk uitvoeren van een traject dat leidt tot duurzame ontwikkeling.

Wanneer wij ons kunnen verheugen op die betere omstandigheden die hoop geven op een stralende toekomst, is het gerechtvaardigd om elkeen vrede- en liefdevolle kerstdagen toe te wensen, zegt NPS-voorzitter Gregory Rusland.

Daarnaast wordt aan u allen een goede instap in het jaar 2018 toegewenst, waarin veel succes en voorspoed u ten deel mogen vallen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May