Morakondre krijgt betonnen steiger van Kabinet President
24 Dec 2017, 00:56
foto
De werkzaamheden aan de betonnen steiger te Morakondre in het district Marowijne. (Foto: Burger Informatie Centrum Marowijne/NII)


Het Kabinet van de President heeft een nieuwe betonnen steiger geschonken aan de bewoners van het dorp Morakondre. Zij kunnen hierdoor veilig gebruik maken van de aanlegplaats bij de New Bournekreek. Vrouwen, jongeren en ouderen van het dorp hebben meegeholpen met het sjouwen en storten van het beton in de bekisting.

De vrouwenorganisatie Stichting Mora heeft via Norine Berika het verzoek voor de bouw van een steiger gericht aan het kabinet van de president. Volgens Berika ontbeerde het dorp een degelijke steiger. De ouderen en vrouwen van het dorp konden met veel moeite gebruik maken van de kreek die langs het dorp stroomt. Diverse organisaties hebben in het verleden tevergeefs toezeggingen gedaan voor de bouw van een steiger voor het dorp. Met de bouw hiervan is voor de bewoners een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan, meldt het Burger Informatie Centrum Marowijne.

De vrouwen zijn de president van de Republiek, Desi Bouterse bijzonder erkentelijk voor de vlotte realisatie van dit project. Ook de districtscommissaris van Marowijne en Argos nv hebben hun bijdrage geleverd aan de tot stand koming hiervan. Het dorp Morakondre ligt op 5 km afstand ten zuiden van Moengo.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May