Barcelona wint clasico, race landstitel voorbij voor Real
23 Dec 2017, 11:30
Dani Carvajal krijgt rood nadat hij de bal met de hand uit het doel werkte. (Foto's: Reuters)

Het zit erop. De clasico tussen FC Barcelona en Real Madrid. In eigen huis zijn de Madrilenen met drie doelpunten verslagen. Het lukte de ploeg van trainer Zinedine Zidane niet om de eer te redden. Barcelona heeft nu drie achtereenvolgende La Liga wedstrijden tegen Real Madrid in Bernabeu gewonnen. De eerste keer in zijn voetbalhistorie. Met dit verlies is ook de strijd om de landstitel voor Real Madrid afgelopen.

Real heeft 14 punten achterstand op aartsrivaal Barcelona, maar heeft echter een wedstrijd minder gespeeld. In Bernabeu werd het 3-0 voor Barcelona, met doelpunten van Luiz Suarez (54e minuut), Lionel Messi (64-penalty) en Aleix Vidal (93).

Met zijn doelpunt vandaag is Messi de topscoorder in de El Clasico historie. Hij maakte er 25 doelpunten in alle competities dat de twee ploegen elkaar troffen.

Real domineerde in de eerste helft, maar vergat duidelijk te scoren. Na de pauze was het spel voor Barcelona dat verrassend overnam en wel tot scoren kwam. Zidane koos ervoor om Bale, Asensio en Isco op de bank te laten. Pas bij de achterstand werden Bale en Asensio ingezet. Isco bleef op de bank. Na de rode kaart van Carvajal haalde Zidane Karim Benzema eruit en mocht Nacho het veld op. Met nog twintig minuten in de wedstrijd werden ook Bale en Asensio in stelling gebracht bij een achterstand van 2-0. Het mocht niet baten.

Barcelona blijft ongeslagen in La Liga en geeft Real het nakijken met een achterstand van 14 punten. En dat terwijl de strijd om de landstitel nog niet eens half op weg is.