120 beveiligingsambtenaren bevorderd
23 Dec 2017, 00:54
foto
Waarnemend hoofd van de Beveiligings- en Bijstandsdienst, Sandra Claver, bevestigt de nieuwe rang van de beveiligingsambtenaar. (Foto: René Gompers)


120 beveiligingsambtenaren van de de Beveiligings- en Bijstandsdienst (BBS) zijn bevorderd tot een hogere rang. De afgelopen jaren zijn er door verschillende omstandigheden geen bevorderingen geweest bij deze afdeling van Justitie en Politie (Juspol). Waarnemend hoofd van de BBS, Sandra Claver, deelt mee dat er een reorganisatie bij de dienst gaande is. Dit brengt met zich mee dat anders dan voorheen de beveiligingsbeambten eerst beoordeeld worden op basis van prestaties en andere eisen om bevorderd te kunnen worden.

Sergio Gentle, voorzitter van het interim bondsbestuur, heeft hard uitgehaald naar de vorige leiding en bondsbesturen. Volgens hem zijn zij de oorzaak geweest dat onder andere bevorderingen niet zijn doorgegaan en bepaalde voorzieningen van de beveiligingsbeambten niet zijn geregeld. Het lange wachten op bevordering is een van de redenen dat de medewerkers gedemotiveerd zijn geraakt, merkt Claver op. Er komt daar gauw verandering in, geeft ze aan. “De huidige leiding van de BBS heeft met de minister van Juspol de zaken opgepakt. Hiermee wordt een stap in de goede richting gezet. Er is een reorganisatieproces gaande, er komt een nieuwe organisatiestructuur. Functies zijn beschreven en liggen nu bij de minister van Binnenlandse Zaken.

Claver deelt mee dat door het nieuwe bevorderingssysteem sommige mensen nog niet in rang kunnen klimmen. “Indien u goeie prestaties levert en aan de voorwaarden voldoet om in de naast hogere rang bevorderd te worden, dan kunnen we niet anders dan u daarvoor in aanmerking doen komen,” benadrukt ze. “Daarmee geef ik u aan dat bevorderingen niet meer automatisch zullen zijn, maar dat het loon naar werken zal zijn. Daarom is aan deze bevordering een proces van beoordeling voorafgegaan en zijn er beoordelingsgesprekken geweest. Hierdoor zijn er helaas een paar mensen buiten de boot gevallen. Voor hen is er dus nog wat werk aan de winkel om in aanmerking te komen voor de bevordering. Het zal dus aan u liggen of u wel of niet in aanmerking komt voor een bevordering.”

Waarnemend minister Ferdinand Welzijn drukt de beveiligingsbeambten ook op het hart om harder maar ook anders te gaan werken. “Als je zaken op de dezelfde manier aanpakt zoals je dat altijd hebt gedaan, zul je hetzelfde resultaat krijgen. Jij wilt hier ook staan, je wilt een beter leven hebben. Dat gaat niet vanzelf komen. Dat zul je zelf moeten doen. Er zouden hier meer mensen moeten staan maar dat gaat dus niet meer zo automatisch. Je moet gaan presteren. Wat zich vandaag voltrekt is een beloning op het werk. De samenleving wil een betere dienstverlening, je moet met de ontwikkelingen meegaan.” Claver deelt mee dat door bezuinigingen zeven beveiligingsbeambten uit Nickerie niet uitgenodigd konden worden voor de bevorderingsceremonie in Paramaribo. Twee personen worden afgevaardigd naar het district om de distinctieven op te spelden en toe te spreken. In januari begint de volgende basisopleiding met 81 rekruten. De opleiding duurt 6 maanden.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May