Ondanks crisis doneert ondernemer aan 16 instellingen
22 Dec 2017, 07:30
foto
Shen Long Company heeft 16 sociale instellingen van diverse goederen voorzien. (Foto’s: SCTV)


Ondanks de economische crisis zet Shen Long Company de jaarlijkse traditie van kerstdonaties voort. Zestien sociale instellingen ontvingen donderdag een pakket met 20 verschillende goederen. De crisisperiode 2016 en 2017 zijn twee moeilijke jaren voor het Surinaams volk geweest. Ook ons bedrijf heeft de crisis ondergaan, zei directeur Xie Da. “Maar ik ben blij dat het publiek ons heeft geholpen door onze producten te blijven kopen. Zoals ik vorig jaar al zei: als wij overeind blijven, dan blijven wij ook doneren.”

First Lady Ingrid Bouterse overhandigde de donaties samen met Jiang Xiaoyan, counselor op de Chinese ambassade en Xie. “Kerst brengt altijd een boodschap mee van hoop, liefde, vrede en het licht en daarom is het extra belangrijk om in deze maand terug te geven aan de gemeenschap”, zei Bouterse. Begin van de maand ontving zij van het bedrijf zelf een donatie van 800 sportschoenen. Die gaat zij verder verdelen onder de gemeenschap, gaf Bouterse aan.
Sociale instellingen die in 2016 een donatie ontvingen, mochten van Xie in 2017, het hele jaar door gratis Wc-papier, een bedrijfsproduct, ophalen. Enkele maakten hiervan gebruik, terwijl ook nieuwe tehuizen zich maandelijks aanmeldden voor deze optie.

Export made-in-Suriname
De onderneming gespecialiseerd in onder andere wc-papier, keukenpapier, kinder- en volwassenen luiers exporteert de ‘made-in-Suriname’ producten nu ook naar regiolanden als Guyana, Jamaica en Trinidad. “Snowkleen is een Surinaams merk dat geëxporteerd wordt. En met onze productie en export voorzien wij Surinamers van werk”, zei Xie trots. Het bedrijf voegde onlangs waspoeder toe tot de productielijn.

Xie maakte van de gelegenheid gebruik om zijn nieuwe 2018-business te introduceren: elektronische scooters en bromfietsen. “Benzine wordt steeds duurder. Ik ben voornemens een bedrijf op te zetten in Suriname om deze bromfietsen helemaal van nul af aan in elkaar te zetten.” Bouterse prees dit initiatief. Zij noemde het een prachtig idee om bromfietsen lokaal te assembleren en die ook naar de regio te exporteren.

Susanne Dekkers van Stichting Unu Pikin dankte de donateur namens alle tehuizen. Haar organisatie mocht voor de vierde keer een pakket ophalen. Dekkers is erg blij. “We hadden gehoopt dat wij ook dit jaar gebeld zouden worden. De stichting kan deze goederen heel goed gebruiken. “Ze helpen ons bij het harde werk dat wij doen voor de kwetsbare in de maatschappij. Het is iets extra’s voor onze organisatie. Ik denk ook voor alle andere organisaties.”

De Chinese onderneming startte de kerstdonatie traditie in 2008. De donatie heeft een waarde van US$ 5.000 en elke instelling ontving een pakket met bedrijfsartikelen, levensmiddelen en andere huishoudelijke spullen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May