36 kindertehuizen blij gemaakt met kerstschenking
22 Dec 2017, 05:45
foto
Vertegenwoordigers van kindertehuizen luisteren naar een toespraak. (Foto: Newmont Suriname)


36 kindertehuizen in verschillende districten hebben gisteren elk SRD 5.000 als kerstdonatie gekregen van Newmont Suriname. “Investeren in het welzijn van onze gastgemeenschappen, met name als het gaat om kinderen, is onderdeel van onze missie als duurzaam en verantwoordelijk mijnbouwbedrijf”, aldus Judith Lochem, Communications Manager bij Newmont Suriname.

Er komen veel donatie-aanvragen binnen bij Newmont Suriname en het bedrijf heeft geprobeerd zoveel mogelijk kindertehuizen tegemoet te komen. Het bedrijf geeft aan, dat kindertehuizen in belangrijke mate bijdragen aan de opvang van minderbedeelde kinderen en hierdoor aan hun educatie en toekomst als waardige burgers van het land.

Newmont heeft in het afgelopen jaar ook aanmeersteigers en zonnepanelen aangelegd voor scholen in nabijgelegen dorpen van de Merian Goudmijn. Door de samenwerking van Newmont met Project C.U.R.E en het ministerie van Volksgezondheid kregen 300 mensen uit verschillende Paramaccaanse dorpen een uitgebreide medische behandeling. Er zijn dit jaar ook 60 watertanks van 1000 liter gedistribueerd naar 25 dorpen, met als doel regenwateropvang en -opslag.

Newmont Suriname blijft toegewijd aan het samenwerken met de Paramaccaanse gemeenschappen om wederzijdse waarde te genereren en levens te verbeteren door duurzame en verantwoordelijke mijnbouw, zegt de voorlichting van de onderneming. In totaal heeft het bedrijf in 2017 ruim USD 500.000 aan donaties en sponsoringen besteed. Op 1 oktober 2017 vierde Newmont Suriname zijn eerste volledige jaar van veilige, efficiënte en verantwoorde productie van de Merian-goudmijn in het centrale deel van Oost-Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May