Begrotingsbehandeling verdaagd naar januari 2018
21 Dec 2017, 14:17
foto
Assembleevoorzitter Jennifer Simons verdaagt de begrotingsbehandeling naar januari volgend jaar. (Foto: Raoul Lith)


De Nationale Assemblee heeft besloten de begrotingsbehandeling te verdagen naar de tweede weekhelft van januari. Er is te weinig tijd om de begroting 2018 uiterlijk vrijdag af te kunnen ronden. Door de verdaging is er meer tijd om goed te kijken naar voorstellen van de regering om de inkomsten te verhogen.

De regering wil SRD 350 tot 400 miljoen binnenhalen met verkoop van gebouwen, aandelen bij banken en horecasector en verhoging van grondhuurtarieven. In De Nationale Assemblee zijn er verschillende meningen over de voorstellen die gedaan zijn. Er is ook een onderbouwing gevraagd van de regering hierover.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft aangegeven dat de regering ook aangegeven heeft dat er nog mondelinge nota's van wijzigingen op de begroting zullen worden ingediend. Een schriftelijke nota van wijziging is intussen ingediend. Na overleg met alle fracties en de regering is besloten om de begrotingsbehandeling uit te stellen naar januari. Voor vrijdag is er nog een vergadering waarbij de Wet Beschermde Dorpsgebieden zal worden behandeld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May