Bond Medische Zending rekent op betaling vandaag
21 Dec 2017, 12:19
foto
Roy Haverkamp, voorzitter van de Medische Zending Werknemers Organisatie, overhandigt de petitie aan Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. (Foto: Raoul Lith)


De werknemers van de Medische Zending rekenen erop dat het ministerie van Financiën vandaag nog geld overmaakt, waardoor zij kunnen beschikken over hun salaris en bonus. De Medische Zending Werknemers Organisatie (MZWO) heeft vanmorgen een petitie aangeboden aan Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. Bondsvoorzitter Roy Haverkamp heeft gevraagd aan Simons om haar invloed aan te wenden opdat de werkers worden uitbetaald.

Assembleevoorzitter Simons deelde mee dat zij al in contact is getreden over deze kwestie met minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Intussen zijn de reçu's binnen. Zij zal vragen wat de stand van zaken is. Simons merkte op dat de mensen recht hebben op het geld. Ook met het oog op de kerstdagen is het belangrijk dat de overmaking plaatsvindt.

De MZWO is vanaf maandag in actie. De directie van de Medische Zending heeft aangegeven dat het geld nog niet gestort is door Financiën, waardoor de betalingen niet gedaan kunnen worden. Haverkamp vindt het erg dat vanuit de regering helemaal geen reactie is gekomen.

Nadat de petitie ingediend is, gaat de MZWO opnieuw in vergadering. Daar zal besloten worden welk standpunt ingenomen zal worden over de acties. Er wordt gewerkt van 7 tot 11 uur in afwachting van de uitbetaling van de salarissen en de bonus. Haverkamp hoopt dat vandaag alles in orde wordt gemaakt, waardoor de mensen morgen over hun geld kunnen beschikken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May