BOG: Broedplaatsen Aedes aegypti muskiet aanpakken
20 Dec 2017, 17:16
foto


Het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) vraagt de samenleving om de Aedes aegypti muskiet geen kans te geven. De broedplaatsen moeten worden opgeruimd zodat de muskiet geen kans krijgt. Deze muskiet draagt de ziekten dengue, zika en chikungunya over.


De Aedes aegypti muskiet meer bekend als de dengue muskiet, broedt graag in schoon stilstaand water, dat ze kunnen vinden in afvoerputjes, autobanden, dakgoten waar water in blijft zitten. Verder ook in zwerfafval, regenwater tonnen durotanks, oude koelkasten etc. De Aedes muskiet is overdag actief en is te vinden in - en rondom de huizen, kantoren en scholen in de stad en het platte land, dus ook in het binnenland, meldt het BOG via het Nationaal Informatie Instituut.

Het BOG roept daarom alle bedrijven, huishoudens, zorg- en verzorgingsinstellingen, opvangtehuizen, scholen, hotels en guesthouses, zaken voor autobanden, schroot opkoop bedrijven, ministeries en alle overige instituten en huishoudens op om hun terreinen en gebouwen vrij te houden van muskieten broedplaatsen. Geef de muskiet geen kans. Ruim alle broedplaatsen op. Bescherm uzelf tegen muskietenbeten, draag bedekkende kleding en of gebruik een anti-muskieten lotion, adviseert het BOG.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May