Toilettengroep Clarkeschool hersteld
20 Dec 2017, 20:17
foto
De gerenoveerde toilettengroep van de Clarkeschool.


De toilettengroep van de Clarkeschool in het ressort Kwarasan is gerenoveerd. De Pan American Health Organization (Paho), het ministerie van Regionale Ontwikkeling en de stichting Suricorps for Development hebben zich ingezet om dit project uit te voeren.

In totaal zijn tien toiletten voor zowel de meisjes als jongens sinds vorige week volledig gerenoveerd. Er zijn ook twee kindertoiletten voor de kleuterschool geïnstalleerd. Tegelijkertijd met de ingebruikneming van de gerenoveerde toilettengroep heeft de school ook een pakket toiletspullen gehad.

Leerlingen van het Lager Beroepsonderwijs 2 zijn via Suricorps ingezet om de renovatie te doen en de omgeving te schilderen. Er is acht weken gewerkt aan de renovatie. Voorafgaand aan de renovatie is het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg samen met vrijwilligers van Suricorps gestart met een bewustwordingscampagne, de WaSH Tool. De Paho, de Canadese overheid, de Medische Zending, het BOG en het ministerie van Volksgezondheid waren betrokken bij het creëren van WaSH Tool.

De kinderen worden met de campagne bewust gemaakt over water, sanitatie en hygiëne. De leerlingen zijn in staat te bepalen op welke plekken in de omgeving ze kans lopen op ziektes en voor welke problemen in de omgeving er oplossingen moeten worden gevonden. De Clarkeschool met 600 leerlingen is de eerste school waar deze campagne is gehouden.
Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May