Verdachten veroordeeld voor openlijke geweldpleging
19 Dec 2017, 20:37
foto


Kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor heeft de verdachten Gregory G., Djemairow B. en Michael R. veroordeeld. Zij kregen een celstraf van drie jaar opgelegd, waarvan twee jaar voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht met een proeftijd van drie jaar. De verdachte Timothy M. werd vrijgesproken.

De verdachten wordt openlijke geweldpleging verweten. Zij hebben samen zes mannen die voor een winkel zaten te borrelen, beroofd en mishandeld. De slachtoffers werden met een kap- en keukenmes bedreigd. Een van de mannen werd beroofd van zijn mobiele telefoon en bromfiets.

Advocaat Shefanie Amirkhan pleitte voor Michael R. Zij voerde aan dat hij een vrouw en een kind van een jaar heeft, dat hij nauwelijks heeft gezien. Hij zit al ruim negen maanden in het gevang. Timothy M. was erbij, maar stond te kijken. Hem wordt passieve deelname verweten. Volgens de medeverdachte was hij wel actief betrokken.

Officier van justitie, Roy Elgin, voerde aan dat diefstal bewezen is. Het bewijs is wettig en overtuigend geleverd. Elgin hoopt dat de verdachten lering getrokken hebben uit de zaak. Om te voorkomen dat zij weer in verval raken, eiste de officier een hoog voorwaardelijk gedeelte. Elgin eiste tegen Gregory G., Djemairow B. en Michael R. een celstraf van vier jaar, waarvan twee en een half jaar voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar. Tegen Timothy M. werd er vrijspraak geëist.

Raadsman Kries Bhoendie pleitte voor de drie overige verdachten. Hij vroeg de kantonrechter om de strafeis van het Openbaar Ministerie tegen Timothy M. over te nemen. De advocaat voerde aan dat de overige verdachten stoer wilden overkomen en onbewust overgegaan zijn tot het plegen van het feit. Ze zitten nog op school. Bhoendie vroeg om een kans, zodat zij de school weer kunnen oppakken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May