DNA wacht op stukken van de regering
19 Dec 2017, 12:29
foto
De vergadering van De Nationale Assemblee werd vandaag na 25 minuten geschorst. Het wachten is op stukken van de regering. (Foto: Raoul Lith)


De openbare vergadering van De Nationale Assemblee wil vandaag niet vlotten. De vergadering begon laat. Bij aanvang bleek dat de definitieve nota van wijziging pas ter beschikking was gesteld van de Assembleeleden. Daarnaast ontbraken nog essentiële documenten waar vrijdag naar was gevraagd.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons gaf de stand van zaken door aan de vergadering. Volgens haar is er nauwelijks iets veranderd in het definitieve concept dat is aangeboden door de regering. Eerder was er al een concept nota van wijziging verstrekt aan het college.

De Nationale Assemblee had de regering een uitwerking gevraagd van de verhoging van rechten voor grondhuur. Daarnaast wilde de volksvertegenwoordiging een lijst van gebouwen die de regering wil afstoten. Ook werd gevraagd om een overzicht van aandelen die verkocht zullen worden.

Nadat Assembleelid Amzad Abdoel (NDP) enkele vragen tijdens interrupties die er nog waren van vrijdag, heeft beantwoord, schorste Simons de vergadering. De stukken zijn nodig opdat de Assembleeleden kunnen ingaan op de voornemens van de regering. Verwacht wordt dat de vergadering na 13.00 uur kan worden hervat.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May