Leo Victor aanhang en spelers gaan arbiter Banjo te lijf
19 Dec 2017, 05:48
foto
Arbiter Earl Banjo (tweede van links) heeft slagen te verduren gehad van aanhang en spelers van Leo Victor.


Afgelopen zondag heeft een onsmakelijk incident plaatsgevonden. Spelers, onder wie Ifanildo Misidjan, van Leo Victor hebben na de verliespartij tegen WBC in het André Kamperveen Stadion de arbiter Earl Banjo lijfelijk aangevallen. Enkele personen moesten ertussen komen om erger te voorkomen.

De speler die overigens niet was opgesteld voor de ontmoeting, ging na de partij verhaal halen bij de arbiter. Op een gegeven moment kwam het dichtbij de arbiters en spelers kleedkamer tot een ordinair handgemeen, waarbij de arbiter enkele vuistslagen moest incasseren. Ook de aanhang van Leo Victor ging zich hiermee bemoeien. De arbiter werd voor vies en vuil uitgescholden.

Verschillende toppers van de Surinaamse Voetbal Bond hebben het incident meegemaakt. De arbiter deed later op de avond aangifte bij de politie.
Leo Victor verloor de wedstrijd met 3-2 na een 1-1 ruststand. De club nam eerst een 1-0 voorsprong en holde de rest van de wedstrijd achter de feiten aan. Een speler kreeg ook nog de rode kaart van de arbiter. Het is de eerste verliespartij van Leo Victor in deze negende en laatste speelronde voor dit jaar.

De top vier wordt uitgemaakt door Robinhood, Notch, WBC en Leo Victor. Laagvlieger Papatam verscheen zondag niet bij de aftrap tegen PVV. De club die pas gepromoveerd is, kampt met financiële en organisatorische problemen. Deze ploeg heeft slechts één partij gewonnen tegen de landskampioen Inter Moengo Tapoe.

De kampioen die zondag thuis in het Ronnie Brunswijk Stadion met 3-0 won van Botopasi, klimt nu rustig uit het slop en nestelt zich met 11 competitiepunten als middenmotor van deze competitie. Voor deze week staan twee inhaalwedstrijden en een opnieuw te spelen wedstrijd gepland. SNL moet het opnemen tegen West United, WBC tegen Botopasi en Robinhood moet de wedstrijd tegen Nishaan 42 opnieuw spelen omdat Nishaan 42 met een ongerechtigde speler meedeed bij de eerste partij tegen Binhood.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May