Tarnadi kan eindelijk aan de slag als dc van Coronie
06 Dec 2017, 12:46
foto
Remie Tarnadi is beëdigd en geïnstalleerd tot districtscommissaris. Hij zal het roer van zijn geboortedistrict Coronie overnemen. (Foto: Raoul Lith)


Remie Tarnadi mag zich eindelijk de nieuwe districtscommissaris (dc) van Coronie noemen. Meer dan een jaar na de aankondiging is hij vandaag in het paleis beëdigd door president Desi Bouterse. Tarnadi heeft zijn lidmaatschap van De Nationale Assemblee verruild voor deze nieuwe baan, in het district dat hij vertegenwoordigde. In zijn plaats zal tot de NDP-fractie toetreden Joan Wielzen, die al warm loopt door de vergaderingen alvast bij te wonen. De twee zetels in Coronie worden gedeeld door de NDP en PALU.

De president zei na de beëdiging dat Tarnadi een bijzonder mens is. Hij is in zijn district Coronie bijzonder geliefd, ook door mensen die niet op hem lijken. "Het is een teken dat wij op het goede pad zijn," merkte Bouterse op. "U kent de Coronianen beter dan wie dan ook van ons. Het is uw district," stelde de president. Hij deelde mee dat er enorme perspectieven voor Coronie zijn. De regering heeft heel wat in petto. Wat de regering van plan is met het district, zal een andere keer worden besproken. Er is veel te doen in het district, zei Bouterse. Coronie heeft lang gewacht op een eigen districtscommissaris, maar het is eindelijk zover.

Tarnadi zei in zijn dankwoord dat hij niet lang heeft nagedacht toen hem werd gevraagd door Coronianen om dc te worden van het district. Hij gaat de nieuwe uitdaging aan. Samen met de gemeenschap zal het lukken om het district tot grotere hoogten te brengen.

Tarnadi is in 1996 aangetreden als Assembleelid. Hij keerde in 2005 terug als volksvertegenwoordiger en is in 2010 en 2015 herkozen. De NDP'er heeft ruim zestien jaar gezeten in De Nationale Assemblee. Hij begon zijn politieke carrière in 1991 als lid van de Districtsraad.
Advertenties