Twee ingesloten in zaak auto-inbraak bij bank
03 Dec 2017, 22:00
foto


In de zaak, waarbij een groot bedrag (vermoedelijk SRD 600.000) zou zijn ontvreemd uit een auto die geparkeerd stond bij een bank aan Jagernath Lachmonstraat, zijn twee verdachten ingesloten. Het Regio Bijstand Team Paramaribo heeft woensdag 35-jarige Jozef K. aangehouden. Op hem werd aangetroffen en in beslag genomen SRD 4.000. Het vermoeden bestaat dat hij maandag ingebroken heeft in de auto. De buit is nog niet terecht. De auto waarmee het feit is gepleegd, is in beeld gebracht. Het voertuig is gehuurd bij een autoverhuurbedrijf.

De verdachte ontkent zich schuldig te hebben gemaakt aan enig strafbaar feit. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij het voertuig voor zijn neef, ene Joslin uit Frans-Guyana, had gehuurd bij het bedrijf. Jozef K. liet de auto bij een vriend en belde zijn 27-jarige vriendin Joan B. om deze op te halen en in te leveren bij het verhuurbedrijf. Beiden zijn opgespoord en aangehouden.

Na de voorgeleiding is de vriend heengezonden, terwijl Jozef K. en Joan B. na overleg met het Openbaar Ministerie achter slot en grendel zijn geplaatst. De recherche van Regio Paramaribo heeft het onderzoek in deze zaak overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten, meldt de afdeling Public Relations.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May