Wedstrijden Devaboys tot nader order uitgesteld
03 Dec 2017, 08:23
foto


Alle wedstrijden van de Tweede Divisie club Devaboys zijn tot nader order uitgesteld. Het besluit is zaterdag genomen in het bondsgebouw van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). De directe aanleiding voor dit besluit is dat Devaboys met een groot aantal spelers zit die niet gerechtigd zijn om voor de club uit te komen.

Bij het gesprek dat SVB-hoofdbestuurslid Dayasankar Mathoera heeft geleid, waren de leiding van Devaboys en Su Sport Talent (SST) uitgenodigd. Een voorgenomen samenwerking tussen deze twee clubs is niet doorgegaan. De zaak kwam aan het rollen toen het bestuur van Su Sport Talent alarm sloeg dat een groot aantal van zijn spelers zonder de nodige formaliteiten zoals overschrijvingen zitten bij de Tweede Divisie club.

Een aantal van de spelers van SST is opgenomen op de spelerslijst van Devaboys. Al bij de tweede wedstrijd van de club konden ploegen niet meer door één deur. SST stelde zich toen op het standpunt dat zaken recht getrokken moesten worden zonder een sta in de weg voor de jongens te zijn in keuzes. Devaboys daarentegen voetbalde gewoon door met de jongens van SST.

Bij de vierde partij van de club tegen Tahiti die in winst is omgezet 2-1 trok de verliezende club aan de bel en tekende met succes protest aan. Devaboys kreeg van de bond volgens het competitiereglement drie competitiepunten in mindering. De wedstrijd moet op nieuw worden gespeeld en mag Devaboys de spelers die formeel nog bij SST zitten, niet inzetten. Het gevolg was dat Devaboys niet verder kan, omdat de ploeg zonder de spelers van SST geen elftal op de been kan krijgen.

SST blijft erbij dat de formaliteiten voor een goede administratieve afhandeling moeten plaatsvinden. De ploeg dreigde naar de groene tafel is stappen als de SVB niet zou ingrijpen. Nu Devaboys formeel punten in mindering heeft gehad, zit de ploeg weer zonder competitiepunten waardoor zij op de laatste plaats staat.

De eerst volgende wedstrijd in de vijfde speelronde die vandaag zou worden gespeeld tegen Acoconut in het Ramkhelewan stadion, gaat door deze situatie niet door. Tijdens het gesprek heeft Devaboys te kennen gegeven dat zij niet over de financiële middelen beschikt om de spelers van SST over te kopen. De SVB heeft aan partijen de ruimte gegeven om tot een oplossing te geraken. SST zegt dat de bal nu ligt bij Devaboys om over de brug te komen.


Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May