Politie waarschuwt weer voor telefonische oplichting
02 Dec 2017, 22:10
foto


Ondanks een eerdere waarschuwing blijkt dat personen zich toch weer in de nesten werken door telefonische oplichting. De afdeling Fraude is de afgelopen dagen geconfronteerd met een aantal gevallen van telefonische oplichting waarbij personen voor grote bedragen in SRD zijn benadeeld.

Bij telefonische oplichting benadert een onbekende zijn slachtoffers met de mededeling dat hij in staat is tegen een geldelijke vergoeding hun vuurwapenvergunning en/of hun grondaanvraag te regelen. Als de belanghebbende ingaat op het aanbod, moet hij naar een bepaalde locatie om het geld aan iemand af te staan en verdere instructies af te wachten. Vaak wordt een taxichauffeur als ontvanger gebruikt. Nadat het geld is overgedragen, is de onbekende beller dan niet meer bereikbaar.

De politie doet weer een dringend beroep op de samenleving om onder geen enkele voorwaarden in te gaan op telefonische voorstellen van onbekenden als het gaat om informatie over grond- en/of vuurwapenaanvragen. “Deze zaken moeten altijd persoonlijk worden afgehandeld bij de bevoegde instanties,” zegt de afdeling Public Relations van de politie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May