Robinhood wint met 5-4 van IMT
02 Dec 2017, 02:46

Robinhood behoudt ten koste van landskampioen Inter Moengo Tapoe (IMT) zijn ongeslagen status. Vrijdag werd in een goed bezet Franklin Essed Stadion in een zinderende wedstrijd de landskampioen met 5-4 weggestopt. Het publiek werd vergast op maar liefst 4 doelpunten die eerlijk verdeeld werden door de teams in de eerste 45 minuten van de wedstrijd. Na de reguliere speeltijd was de stand 5-4 in het voordeel van de rood groene jongens. Het was Roxey Fer die kort vóór het einde de messteek gaf aan Inter en zo de held van Robinhood werd.

Beide ploegen lieten heel aantrekkelijk voetbal zien. Joel Baja, de sub-captain bij IMT, was na lange tijd weer in de basis. Het was een gelijk opgaande strijd waarbij aan beide zijde ploegen kansen lieten liggen. De landskampioenschap trok later het spel naar zich toe maar kon in de eerste helft niet voorkomen dat het team van trainer Roberto Godeken zich met succes herstelde en zelfs op voorsprong kwam.
Romano Holtuin kreeg een terugspeelbal op links en op rand van het strafschop gebied bracht hij met een prachtig schot ploegen uit evenwicht: 1-0
Kort hierna kreeg Robinhood een penalty. Een aanvaller werd in een luchtduel hard aangepakt. Cerezo Haabo scoorde feilloos: 1-1.

De voorsprong kwam uit een snelle uitbraak van Robinhood op links. De bal werd niet te zuiver voorgetrokken en kwam bij doelman Obrendo Huiswoud van IMT terecht. Het projectiel werd slordig opgevangen door de doelman. Djelany Djemesi was er snel bij en kon zo makkelijk 2-1 intikken. Het veldevenwicht aan beide zijde was gelijk. Een schot op het doel van Robinhood werd via het hoofd van Baja tot in het doel verlengd: 2-2. Dit was ook de ruststand.

De strijd bracht echt los in de tweede helft. Al vroeg nam Inter weer een voorsprong. Een snel genomen vrije trap kwam bij Giovanni Waal. Hij nam de bal gelijk mee en gaf een voorzet waar Kareem Kwasie makkelijk kon intikken: 3-2.
Robinhood gaf zich niet gewonnen. Rodney Dalfour stond vrij en kon inkoppen uit een goed voorgetrokken bal:3-3.

De supporters van Robinhood gingen uit hun dak toen op rechts Gleofilo Vlijter oog in oog kwam met Huiswoud en in de 81e minuut de 4-3 aantekende. Twee minuten later was het ook raak bij Inter toen de doelman van Robinhood, Rainel Godfried, uit zijn doel ging en de een vrije trap mistte in het strafschop gebied. Giovanny Waal kon zo inkoppen: 4-4.

Met nog enkele minuten te gaan moesten de twee doelpuntenmakers Baja en Haabo vanwege handgemeen het veld ruimen. En toen viel de genadeslag. Roxey Fer dribbelde door op de rand van de 16 meter lijn en schoot met rechts de kleine hoek in: 5-4.

De landskampioen kent ongetwijfeld een ongekende slechte start van de competitie. Uit 7 wedstrijden heeft de ploeg nu slechts 5 competitiepunten en bengelt onderaan de ranglijst. Robinhood heeft in deze competitie slechts twee competitiepunten laten liggen door een gelijkspel en heeft nu 13 punten uit 5 wedstrijden.