136 bedrijven doen mee aan Jaarbeurs
30 Nov 2017, 22:26
foto
Een enorme drukte in de beurshal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken. De beurs duurt tot en met 5 december. (Foto: René Gompers)


De overheid moet het ondernemerschap beter gaan faciliteren, een stap terugdoen en het ondernemen aan de ondernemers overlaten om de economie gezond te maken, stelt Aniel Padarath, voorzitter van de Kamer van Koophandel & Fabrieken. Donderdag is de 20e editie van de Jaarbeurs geopend. De beurs is druk met ‘gewone’ bezoekers en heuse shoppers. Het leek alsof sommigen de Jaarbeurs hebben afgewacht om een grote inkoopslag te slaan. Er doen 136 bedrijven en organisaties uit binnen- en buitenland mee.

De beurs is, anders dan het de laatste jaren aan toe ging, niet geopend door de vicepresident maar door oud-Kamerlid, ondernemer en NDP Assembleelid Stephen Tsang. Hij gaf aan hoe belangrijk de rol van de KKF de afgelopen jaren is geweest voor de ondernemers, het bedrijfsleven en de politiek. Oud vicepresident Robert Ameerali is bijvoorbeeld lange tijd KKF-voorzitter geweest, illustreert Tsang. Het huidige bestuur heeft vele uitdagingen, zoals de nieuwe wetten en maatregelen waar de ondernemers niet altijd ‘happy’ over zijn, voor zich, maar moet ze niet uit de weg gaan, haalt hij aan. Tsang merkt op dat de KKF de aanzet moet geven “om de red tape weg te werken en de rode loper uit te rollen voor de ondernemers.”

In de hal en op het terrein is het ook de tweede dag druk. Terwijl sommige stands bol staan van kopers, komen er nog steeds mensen af op de diverse producten en diensten waaronder elektrische bromfietsen, de nieuwste mobieltjes, landbouwproducten en bouwmaterialen. De Surinaamse producten zien er heel goed uit. Sommige zaken zijn goed voorbereid op de drukte in hun stands. Proeven, of deelnemen aan een actie om direct een prijs te winnen kan geen kwaad. Iedereen maakt wel ‘even’ tijd. In de meeste gevallen is daarna een koop of tenminste een bestelling gegarandeerd.

“Voor de KKF wordt 2018 een jaar van verhoogde veldactie waarbij de ondernemer centraal staat,” kondigt Padarath aan. “Een sterke ondernemer is in staat een sterk bedrijf te leiden. Daardoor kan hij een grotere bijdrage leveren aan de staatskas,” stelt Padarath. “Ik benadruk dat een gezonde economie gedragen wordt door een sterk bedrijfsleven. Tegelijkertijd vereist het sterke bedrijfsleven een terugtredende maar faciliterende overheid. Ik roep de regering op om zich te concentreren op haar kerntaken, gebalanceerd beleid te formuleren, terug te treden en om het ondernemen aan ondernemers over te laten.'' De beurs duurt tot en met 5 december.

René Gompers

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May