‘Blijf je werk naar behoren doen’
29 Nov 2017, 09:44
foto
President Desi Bouterse bij de plechtigheden rond de beëdiging van de 118 officieren. (Foto: NII)


Eerste luitenant Ratna Ganpat is gisteren, samen met 117 andere militairen, beëdigd door president Desi Bouterse, als opperbevelhebber der strijdkrachten. “Blijf je werk naar behoren doen; dat vergroot je innerlijke trots”, is haar boodschap. Ganpat is al vier jaar militair en werkt momenteel op het ministerie van Defensie.

De groep heeft een poos moeten wachten om dit heugelijk feit mee te maken, maar voor Ganpat was dat helemaal geen probleem, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII). Ze bleef haar werk naar eer en geweten doen en uit liefde voor land en volk. Ganpat ziet zichzelf als een voorbeeld voor de samenleving, “omdat je dat moet zijn tijdens en buiten de dienst”, stelt ze. Zij ervaart elke dag als een mijlpaal in haar leven.

Eerste luitenant Marc Bronstein beschouwt de beëdiging als een formaliteit. Voor hem is het belangrijk om de job op een correcte wijze uit te voeren. Dit doet hij al bijkans vijf jaar als militair werkzaam bij het ministerie van Defensie. “Binnen de kazerne zijn er regels waaraan je je moet houden en daarbuiten kijkt men naar je op. Men verwacht te allen tijde een correcte opstelling van militairen. Ik ben altijd paraat en zolang God mij de kracht geeft zal ik mijn best blijven doen.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May