Spoedig vlottere dienstverlening en transparantie bij RGB
28 Nov 2017, 21:16
foto
Minister Roline Samsoedien van RGB.


Het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) wordt getransformeerd tot een departement waar er sprake is van een verantwoord en gedegen beleid. Tegen onregelmatigheden worden gepaste maatregelen getroffen; personeel dat zich schuldig heeft gemaakt aan misstanden of een vlotte afwikkeling van zaken dwarsboomde, wordt elders ingezet, stelt minister Roline Samsoedien wanneer zij ingaat op berichten in de media als zou het personeel van RGB het oneens zijn met de huidige aanpak op het departement.

Samsoedien zegt dat de leiding van het ministerie geen personeel heeft ontslagen of een tuchtstraf heeft opgelegd. “Er is hier sprake van mutaties en ik heb conform de Personeelswet gehandeld. En dit past in het huidige beleid van RGB om de dienstverlening vlekkeloos te laten verlopen.”

Het ministerie is bezig met het automatiseren van de dienstverlening. Samsoedien zegt dat er hiervoor deskundigheid is aangetrokken. De automatisering is bedoeld om het gronduitgifte beleid efficiënter en effectiever uit te voeren, maar ook om af te rekenen met eventuele misstanden.

De nieuwe aanpak moet de achterstand in de afwikkeling van grondaanvragen terugdringen en ertoe bijdragen dat aanvragen van burgers en rechtspersonen zo spoedig mogelijk worden afgerond. Alle aanvragen of afwijzingen zullen gepubliceerd worden om speculaties de kop in te drukken.

Samsoedien zegt dat de uitgifte van gronden gestaag plaatsvindt. Om het ondernemerschapsklimaat te bevorderen zijn reeds diverse aanvragen van zakenlui goedgekeurd. Ook aanvragen van personeelsleden die werkzaam zijn bij RGB, worden sinds het aantreden van Samsoedien, in behandeling genomen en afgewikkeld. Het is de bedoeling dat de uitgifte van beschikkingen voor eind 2017 wordt voortgezet in de districten Saramacca en Nickerie.

Samsoedien wil verder het onderdirectoraat Ruimtelijke Ordening professionaliseren en het onderdirectoraat Bosbeheer de gewenste aandacht schenken. “Dit onderdeel zullen wij verder aanpakken om invulling te geven aan het streven om het bos en andere beschermde gebieden in Suriname in de ruimste zin aan te wenden.” Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May