Nederland en Cuba aan kop in Srefidensi Schaaktoernooi
26 Nov 2017, 08:32
foto


Sergei Tiviakov, Grootmeester uit Nederland en Lazaro Bruzon uit Cuba zorgen voor een spannende eindfase van de vijfde Srefidensi Chess Celebration. Beide topschakers gaan de laatste ronde van de Master klasse in als koplopers met 6.5 punten. In de openklasse gaat Manish Ramjiawan alleen aan kop met 5.5 punten en is daarmee goed op weg om zijn titel te prolongeren.

Ramjiawan die tot en met de vijfde ronde een volle 100% score had, leed zijn eerste puntenverlies in de zesde ronde. WFM Kaithlyn Tjong Tjin Joe dwong tijdens deze ronde een gelijkspel af van Ramjiawan. De koploper Ramjiawan zal in de zevende tevens laatste ronde uit komen tegen de Guyanese CM Anthony Drayton. Drayton en Tjong Tjin Joe zijn met een half puntje minder de naaste concurrenten van Ramjiawan. Tjong Tjin Joe zal in de laatste ronde uitkomen tegen jeugdkampioen Pierre Chang.

Tijdens de achtste ronde in deze klasse zorgde de Surinamer Suradj Hanoeman voor de verrassing. Hij wist zijn partij tegen WGM Xiaobing Gu uit China in winst om te zetten. Gu zorgde eerder zaterdag zelfs voor een verrassing door van haar landgenoot GM Shanglei Lu te winnen. Met de winst op Gu klimt Hanoeman naar een gedeelde vijfde plek en zal in de laatste ronde op bord 1 uitkomen tegen GM Sergei Tiviakov. De winnaar van de vorige editie GM Lazaro Bruzon heeft in de laatste ronde FM Ryan Harper uit Trinidad en Tobago als tegenstander. De twee andere Surinamers FM Viresh Giasi en CM Romario Sanches kwamen in de achtste ronde remise overeen. Giasi is vrij in de laatste ronde, terwijl Sanches het zal moeten opnemen tegen FM Jesus Guerrero uit Venezuela.

Het internationale schaaktoernooi wordt vandaag afgesloten met de prijsuitreiking, meldt de Surinaamse Schaakbond.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May