Deva Boys levert punten in na protest Tahiti
25 Nov 2017, 10:00
foto


De tweededivisieclub Deva Boys heeft van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) drie competitiepunten in mindering gehad. Dit deelt de voorzitter van de commissie Competitie, tevens hoofdbestuurslid, Guillermo Snip per schrijven mee. In de wedstrijd van zaterdag 18 november tegen Tahiti, heeft Deva Boys een aantal ongerechtigde spelers opgesteld.

Deva Boys, die na vier wedstrijden eindelijk won van Tahiti, moet de drie punten inleveren, wat betekent dat de club weer op nul competitiepunten komt. Verder is besloten dat de wedstrijd ongeldig is verklaard. De zaak van de ongerechtigde spelers kwam aan het rollen, toen voetbalclub Su Sport Talent aan de bel trok, waarop Tahiti een protestbrief schreef.

Een voorgenomen samenwerking tussen Su Sport Talent en Deva Boys liep stuk, echter heeft Deva Boys gebruikgemaakt van een aantal spelers van deze club, zonder dat de nodige formaliteiten zoals overschrijving en de kosten die hiermee gepaard gaan, waren afgehandeld. Deze spelers staan op de moederlijst en het wedstrijdformulier van Deva Boys. Deva Boys mag als gevolg van het protest van Tahiti, de desbetreffende spelers niet opstellen. Ook zal de wedstrijd op een nader te bepalen datum opnieuw worden gespeeld.

Su Sport Talent blijft erbij dat deze zaak formeel recht getrokken moet worden omdat de betrokken spelers nog steeds bij deze club staan ingeschreven en het afgelopen seizoen nog voor Su Sport Talent uitkwamen bij de NGVB. Hoewel de SVB al op de hoogte is van deze zaak, zal er formeel een schrijven worden gericht aan deze bond. Het gaat om meer dan 15 spelers die ongerechtigd zijn om voor Deva Boys uit te komen.

Deva Boys komt op 3 december weer uit tegen ACoconut. Indien zaken niet goed zijn afgehandeld, zal het voor de club moeilijk zijn om een elftal op de been te hebben in het Ramkhelawan Stadion.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May