Landbouwcursus draagt bij aan resocialisatie ex-militairen
26 Nov 2017, 16:16
foto
Deskundigen van het ministerie van LVV verzorgen de training plantvermeerderings- en plantenkastechnieken aan leden van Stichting Nazorg Dienstplichtigen en Ex-militairen. (Foto's: NII)


Vijfentwintig ex-militairen hebben een driedaagse training plant vermeerderings- en plantenkastechnieken gevolgd. De cursus is een initiatief van De Stichting Nazorg Dienstplichtigen en Ex-militairen, gesteund door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). De theorie is verzorgd in de zaal van Stichting Nazorg en de praktijk was op de kwekerij van Tamansari in het district Commewijne.

LVV ondersteunt sinds 2015 het ministerie van Defensie met programma’s en trainingen, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII). Voor de militairen van het Agrarisch Bedrijf van het Nationaal Leger (NL), dat de hoofdkeukens voorziet van gewassen en vlees, zijn reeds diverse agrarische trainingen verzorgd. Hiernaast heeft LVV de nodige begeleiding gegeven onder andere bij het telen van gewassen en het opzetten van plantenkassen.

De training is verzorgd door deskundigen van het ministerie van LVV en bestaat uit zowel een theoretisch, als een praktisch gedeelte. Het NL heeft ook hulpmiddelen, zoals een waterpomp, tractor, plantmateriaal en meststoffen, gedoneerd gekregen.
In augustus heeft een groep ex-militairen en militairen deze bovengenoemde training gevolgd, waarbij het praktische gedeelte op het Agrarisch bedrijf van het Nationaal Leger in het district Saramacca heeft plaatsgevonden. In december zal een andere groep ex-militairen van het westen, bij de kazerne van Defensie in Nickerie de training verzorgen.

De ondersteuning van het ministerie van LVV bij dergelijke projecten, draagt bij aan de resocialisatie van ex-militairen, zegt het NII.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May