Moordverdachte: Ik wilde niet de dood van Clarissa
07 Nov 2017, 00:57
foto


De verdachte Jonathan L. heeft op de rechtszitting van maandag verklaard dat hij niet de dood van de 20-jarige Clarissa Boldewijn wilde. Het probleem ontstond om 450 gram drugs die het slachtoffer zou verkopen voor de verdachte. Volgens de verdachte had Clarissa hem opgelicht en op die bewuste dag had zij hem zelf weer benaderd. Jonathan L. zei dat het slachtoffer hem voorgehouden had dat haar vader hem per 100 gram drugs 2000 euro kon laten betalen. Hij gaf haar op 31 december 450 gram drugs om die te verkopen. Daarna hoorde hij niets meer van haar.

Volgens de verdachte had hij een relatie met het slachtoffer die hij echter beëindigd had. Ze ging met een neef van hem. Toen ze een relatie met elkaar hadden, zou Clarissa met het plan zijn gekomen. Hij wilde de drugs posten, maar zij zou met een voorstel van haar vader gekomen zijn. Op 27 januari belde het slachtoffer en hield hem voor dat zij hem kwam ophalen. In het voertuig heeft hij met de vader van Clarissa gesproken. Hij had al door dat vader en dochter hem opgelicht hadden.

Clarissa probeerde het goed te maken met hem. Ze reden vanuit Kwatta naar Afobaka. Clarissa reed en ze zei dat ze naar haar familie zou gaan. De verdachte beweerde dat het slachtoffer voorbijreed. Hij attendeerde haar erop en ze stopte toen in een zandweg. Ze wilde seks met hem zei de verdachte op de zitting, maar hij wilde slechts zijn geld terug. Hij duwde haar omver. Ze werd boos en ze pakte de krik uit de auto. Hij maakte deze afhandig en sloeg haar ermee. Ze viel neer, beefde even en gaf de geest. Hij raakte in paniek, plaatste haar in het voertuig en reed iets verder. Hij dekte het naakte lichaam af en liet haar ter plekke achter. Hij keerde terug naar de Groenhartweg en stak het voertuig in de fik. Zijn met bloed besmeurde kleding stopte hij thuis in een ton met water.

Jonathan L. bleef erbij dat hij geen plannen had om het slachtoffer van het leven te beroven. Hij wilde slechts zijn geld terug. De kantonrechter wil de analyse van de telefoonuitdraai van de verdachte bekijken. Deze zaak zal in december verder behandeld worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May