Straffen tegen chauffeurs die regels vertrappen
31 Oct 2017, 16:07
foto
OWT & C kondigt maatregelen aan tegen buschauffeurs en -eigenaren die regels vertrappen.


Buschauffeurs en -eigenaren lopen het risico dat ze zes maanden geschorst worden wanneer zij zich niet houden aan de regels. Aan de hand van de bevindingen van de rapporten van de politie en de buscontroleurs worden de sancties getroffen. Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT & C) constateert dat ondanks waarschuwingen chauffeurs de regels blijven vertrappen.

Joyce Blokland-Wijnstein, directeur van het Directoraat Transport, zegt aan het Nationaal Informatie Instituut dat er reeds aangekondigd is dat conform de vergunningsvoorwaarden, sancties getroffen worden tegen zowel de buschauffeur als de vergunninghouder bij het niet naleven van wet en regelgeving. Dit heeft te maken met de ordening van het openbaar vervoer. Zes maanden geleden is gestart met controlewerkzaamheden door de buscontroleurs van het ministerie.

Roekeloos rijden, rijden zonder chauffeurskaart, rijden op het rijwielpad en zich niet houden aan de aangewezen route zijn veel voorkomende overtredingen die de chauffeurs begaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May