Chitan: HVB betekent ook Hulp Voor Boeren
30 Oct 2017, 04:42
foto
Diepakkoemar Chitan, technisch directeur van HVB. (Foto: René Gompers)


Diepakkoemar Chitan die samen met Raymond Sapoen uit Pertjajah Luhur stapte en met de partij Hervormings en Vernieuwings Beweging (HVB) begon, kijkt tevreden terug op de afgelopen periode. Een beweging die met twee personen begon, is uitgegroeid tot duizenden. Voor Chitan is de landbouwsector bijzonder belangrijk. "HVB staat ook voor Hulp Voor Boeren", merkte hij op.

Chitan zei dat hij van huis uit agrariër is. Hij is voorstander van mechanische landbouw. Hierdoor kan op kleinere terreinen meer productie gerealiseerd worden. De politicus deelde mee dat HVB ook een afdeling heeft in Saramacca. In dit district wordt er veel aan landbouw gedaan. De partij zal extra aandacht besteden aan de noden van de boeren.

De politicus stelde dat niemand de zetel in Saramacca moet aanraken. De zetel is en blijft van de HVB. Chitan riep de mensen die "nog bij de oude partij zijn" om deze te verlaten en aan te sluiten bij de HVB. In de oude partij wordt volgens hem de stem van jongeren en mensen uit districten niet gehoord.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May