Schoolvervoer vanaf morgen weer gegarandeerd
26 Oct 2017, 15:03
foto


Het schoolvervoer van duizenden kinderen en leerkrachten in de districten is vanaf morgen genormaliseerd. De regering heeft geld vrijgemaakt waardoor de Organisatie van Boot- en Bushouders in Suriname (OBS) de acties heeft opgeschort. Veel kinderen en leerkrachten hebben vier dagen de school niet kunnen bereiken door de actie.

De OBS had een voorschot gevraagd voor oktober opdat de bus- en boothouders brandstof kunnen kopen. Het is de regering gelukt om gelden beschikbaar te stellen, deelt minister Jerry Miranda van Openbare Werken, Transport en Communicatie mee aan het Nationaal Informatie Instituut.

De minister deelt mee dat de rust is teruggekeerd. Partijen blijven zoeken naar een structurele oplossing voor de knelpunten binnen het openbaar vervoer. Gisteren heeft de bewindsman de interdepartementale commissie ‘ordening en controle openbaar vervoer’ geïnstalleerd. Deze werkgroep moet binnen 2-3 weken een tussentijds verslag uitbrengen, zodat het ministerie een beeld heeft over het verder uit te stippelen beleid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May