Start bouw hypermodern medisch centrum van de RGD
24 Oct 2017, 05:45
foto
Het bord van het RGD medisch centrum wordt onthuld.


Het startsein voor de bouw van een hypermodern medisch centrum van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) is maandag gegeven in het district Nickerie. De eerste steenlegging heeft plaatsgevonden. Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh vindt de plaats waar dit gebouw komt te staan heel goed gekozen. Het is even buiten het centrum in de Van Pettenpolder. Joeloemsingh geeft wel aan dat hij niet hoopt dat het alleen blijft bij een nieuw gebouw maar ook uitkijkt naar een goede dienstverlening.

Rayoncoördinator van de RGD Nickerie, Radha Ramjattan, merkt op dat dit nieuwe gebouw een heel grote vooruitgang zal betekenen voor de dienstverlening. Het huidige gebouw voldoet allang niet meer aan de behoeftes dus moest er uitgekeken worden naar een nieuwe locatie. Waarnemend RGD-directeur Edwin Noordzee geeft aan dat er een hypermodern medisch centrum zal verrijzen, waar de dienstverlening verder uitgebreid wordt voor de Nickeriaanse bevolking.
Eigenlijk zou het oude gebouw afgebroken worden om een nieuwe op te zetten op die locatie. Er is gekozen om te gaan waar de groei van de bevolking is.

Noordzee deelt mee dat in Nickerie één van de zeven projecten wordt uitgevoerd, die zijn goedgekeurd zijn door de Islamitische Ontwikkelingsbank voor de gezondheidssector. Dit gebouw zal helemaal nieuw ingericht worden volgens directeur Noordzee. Alle apparatuur en benodigdheden zullen beantwoorden aan de eisen van de tijd. Noordzee zegt dat RGD binnenkort zal overstappen naar 1x24 uurs zorg per dag. Nu wordt er al op zeker twee locaties in Paramaribo van 07.00 tot 23.00 uur gewerkt en Nickerie volgt binnenkort.

Assembleelid Rashied Doekhie (NDP) bedankt de regering namens de Nickerianen voor het opzetten van een nieuwe faciliteit voor het district.
Ook zijn collega Guilliano Snip en enkele diensthoofden zijn getuige geweest van de eerste steenlegging.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May