Kwart leerlingen GLO/VOJ krijgt schoolpakketten
26 Sep 2017, 02:47
foto
In diverse dorpen in het binnenland zijn schoolpakketten uitgedeeld.


Van de 126.000 GLO- en VOJ-leerlingen, wordt bijkans een vierde deel voorzien van een schoolpakket. Het ministerie van Sport en Jeugdzaken stelt 30.000 schoolpakketten beschikbaar aan leerlingen. "Hiermee probeert de regering verlichting te brengen voor de ouders bij de aanschaf van schoolspullen voor het nieuwe schooljaar. De schoolpakketten zijn onder andere voorzien van een schooltas, schriften, schrijfgerei, en 2 schooluniformhemden," meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Het aantal schoolpakketten dat Sport en Jeugdzaken verstrekt, in nauwe samenwerking met de SDG Jeugdambassadeurs en met ondersteuning van de ministeries van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en Sociale Zaken en Volkshuisvesting, is gelijk aan het aantal in voorgaande jaren. In tegenstelling tot het vorig jaar zijn er dit jaar geen partners uit de private sector geïdentificeerd om via het ministerie een bijdrage te leveren aan deze activiteit. Hierdoor verstrekt het ministerie slechts de schoolpakketten, die uit zijn begroting konden worden gefinancierd.

Andere instanties hebben eveneens een soortgelijk initiatief hebben uitgevoerd, waardoor toch meer gezinnen uit de samenleving tegemoet zijn gekomen. Ook het bureau van de First Lady heeft schoolpakketten gegeven.
Ook dit jaar heeft de gemeenschap landelijk ruim de gelegenheid gehad zich te registreren om in aanmerking te komen voor een schoolpakket. Het ministerie distribueert de schoolpakketten aan hen die geregistreerd staan. Ouders van leerlingen die in aanmerking zijn gekomen voor een pakket, worden telefonisch geïnformeerd waar de pakketten kunnen worden opgehaald, deelt het NII mee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May