Binda: Surinamers uit St. Maarten moesten ticket kopen
16 Sep 2017, 01:12
foto
De eerste voedselpakketten gestuurd door de Akmos wordt dankbaar in ontvangst genomen door landgenoten.


Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemers in Suriname (Akmos), is blij dat een aantal Surinamers dat gestrand was op St. Maarten, terug kon keren. Er is veel werk verzet via diverse kanalen om de mensen thuis te krijgen. Hoewel beloofd was dat de gestrande passagiers geholpen zouden worden, moesten de mensen betalen voor een ticket van de SLM, zegt Binda aan Starnieuws. Mensen moesten elkaar helpen om aan US dollars te komen om de ticket te kunnen kopen.

Binda zegt aan Starnieuws dat mensen alles aan gedaan hebben om St. Maarten te verlaten. Na veel lobbywerk is het een deel van de mensen gelukt om Suriname te bereiken. Binda heeft enkele personen ook opgehaald op Zanderij. De mensen waren blij dat zij heelhuids thuis zijn aangekomen. Orkaan Irma heeft voor veel leed gezorgd.

"Wij hebben ook de eerste pakketten met de MAF Suriname kunnen sturen naar St. Maarten," zegt Binda. Akmos is bezig met de organisatie voor het sturen van voedselpakketten voor Surinamers die een bestaan hebben opgebouwd op St. Maarten. Zij kunnen hun huis niet achterlaten en naar hier komen, want dan wordt alles leeggeroofd. Aan die mensen wil Akmos samen met familie en vrienden een helpende hand bieden. De komende dagen zal de Akmos meer mededelingen hierover doen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May