Corantijnbrug zal lopen over Papagaaien Eiland
27 Jan 2011, 04:30
foto
Papegaaien Eiland, in de Corantijnrivier, bekeken vanuit de zijde van Suriname.


De brug over de Corantijnrivier die Suriname en Guyana met elkaar zal verbinden, wordt werkelijkheid. Minister Ramon Abrahams van Openbare Werken bracht samen met toppers van het Nederlandse bouwbedrijf Ballast Nedam, dat is aangetrokken voor de aanleg van de brug, woensdag een oriëntatiebezoek aan South Drain.

Het doel van dit bezoek was om de locatie te bezichtigen waar de oeververbinding tussen Suriname en Guyana wordt gerealiseerd. De exacte locatie is nog niet bekendgemaakt. Er wordt nog onderhandeld over de plek waar de brug verrijst.

Abrahams merkt op dat de brug vanuit het vaste land van Southdrain zal lopen naar het Papegaaien Eiland in de Corantijnrivier. Vanuit dit eiland wordt de brug verder gebouwd naar het vasteland aan de Guyanese zijde. Eerder had de OW- bewindvoerder aangegeven, dat Guyana 40 procent van de kosten voor zijn rekening neemt.

De overheid wil de overeenkomsten medio 2011 tekenen. De brug zal binnen drie jaren gebouwd worden. Ballast Nedam moet een studie over het ontwerp, de bouw en de financiering van de brug maken. Eerder bouwde Ballast Nedam de brug over de Coppenamerivier en de 'Jules Albert Wijdenboschbrug' over de Surinamerivier.
Advertenties

Tuesday 05 July
Monday 04 July
Sunday 03 July