600 jongeren doen mee aan verfraaiing van de stad
06 Sep 2017, 18:17
foto
Ruim 600 jongeren doen mee met het miliebewustwordingsprogramma van Sport en Jeugdzaken. (Foto: NII)


Ruim zeshonderd jongeren uit Paramaribo doen mee aan een milieubewustzijnsprogramma. Deze activiteit maakt deel uit van het vakantiewerkgelegenheidsproject. Er zal gewerkt worden aan verfraaiing van de stad, schoonmaak van pleinen en parken, het verwijderen van zwerfvuil, het vegen van trottoirbanden en beplanting van bermen.

Deze werkzaamheden zullen in de omgeving van scholen plaatsvinden in de verschillende buurten. Voor dit programma-onderdeel is een samenwerking aangegaan met het directoraat Openbaar Groen van het ministerie van Openbare Werken, Toerisme en Communicatie. Dit vanwege de expertise die dit ministerie heeft opgedaan tijdens het eerder uitgevoerde Krin Kondre project waarbij eveneens jongeren gedurende de vakantie schoonmaakactiviteiten hebben verricht. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Manschappen van het Nationaal Leger ondersteund door het Korps Politie Suriname zorgen ervoor dat de veiligheid van de vakantiejobbers gedurende de werkzaamheden gegarandeerd is. Dagelijks verzamelen de jeugdigen zich op het SOSIS-terrein en worden van daaruit vervoerd naar de verschillende locaties. De werktijden zijn van 8.00 -13.00 uur. De jongeren die meedoen aan dit programma zijn gerekruteerd uit de 5000 geregistreerden voor het vakantiewerkgelegenheidsprogramma. Zij werken maximaal tien werkdagen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May