President maakt het goed in Cuba; Geen last van Irma
05 Sep 2017, 21:30
foto
President Desi Bouterse


President Desi Bouterse laat vanuit Cuba optekenen dat hij het goed maakt. Veel mensen maken zich bezorgd over orkaan Irma die uitgegroeid is tot categorie 5, en mogelijk ook voor overlast zal zorgen op Cuba, waar het staatshoofd en zijn delegatie vertoeven. De situatie wordt daar goed gevolgd. Irma is de zwaarste categorie orgaan op een schaal van 1 tot 5. Windsnelheden kunnen boven de 250 kilometer per uur bereiken.

De president zegt in gesprek met Cliff Limburg, directeur van het Nationaal Informatie Instituut dat hij het goed maakt. De bijzonder krachtige orkaan zal over het noordelijk deel van Cuba trekken, maar volgens verwachting zullen alleen windvlagen en regens merkbaar zijn. Er wordt rekening mee gehouden dat de storm nog van richting kan veranderen, maar de situatie wordt scherp in de gaten gehouden.

"Ik heb heel veel berichten ontvangen uit Suriname, dat men zich zorgen maakt, maar ik maak het heel erg goed", zegt de president. De Cubanen volgen de instructies van de centrale overheid en zijn goed voorbereid op mogelijke veranderingen in het weer.

"Het doet mij wel goed om te weten dat de mensen in Suriname zich zorgen maken. Dat wan taki den sma e libi nanga yu. We zijn met gebed vertrokken en geloven dat het goed komt want Gado na wi Fesiman", stelt de president met krachtige stem in gesprek met Limburg. Over de medische check-up, zegt de regeringsleider dat alles vlot en naar wens is verlopen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May