Newmont Suriname ondersteunt KPS voor drie jaar
02 Sep 2017, 16:23
foto
Minister Ferdinand Welzijn en Newmont Suriname tekenen samenwerkingsovereenkomst. Links Albert Ramdin en rechts waarnemend korpschef Antonio Chin. (Foto: NII)


Het goudbedrijf Newmont Suriname zal het Korps Politie Suriname (KPS) voor drie jaar ondersteunen. Waarnemend minister Ferdinand Welzijn van Justitie en Politie en Newmont hebben vrijdag een intentieverklaring getekend hierover.

In de samenwerkingsovereenkomst zijn afspraken vastgelegd over voornamelijk de materiële ondersteuning die Newmont Suriname aan het KPS zal bieden. Het bedrijf is met name voornemens om de verplaatsing van het politie station te Snesie Kondre in het district Sipaliwini voor haar rekening te nemen. Ook zal Newmont kogelvrije vesten doneren aan de politie. Op basis van deze samenwerking zullen partijen continu in dialoog treden om zich te buigen over het veiligheidsvraagstuk binnen het oostelijk deel van het land, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Met het ondertekenen van de intentieverklaring is een basis gelegd voor een hechtere samenwerking tussen het ministerie van Justitie en Politie en Newmont. In de toekomst zal de facilitering van andere politieposten en politievoertuigen worden bekeken.

Minister Welzijn, Albert Ramdin (vertegenwoordiger van Newmont Suriname) en waarnemend korpschef, Antonio Chin, plaatsten hun handtekening onder de overeenkomst. De minister vindt het bijzonder dat er bedrijven zijn die een bijdrage leveren om het KPS de nodige tools aan te bieden, waardoor het korps beter uitgerust is om de criminaliteit aan te pakken. Hij ziet een vruchtbare samenwerking met Newmont tegemoet.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May