Gregory Rusland ziet toch nog af van dienstreis China
02 Sep 2017, 04:36
foto
NPS-fractieleider Gregory Rusland.


NPS-fractieleider Gregory Rusland heeft besloten niet meer af te reizen naar de Volksrepubliek China. Hij heeft dit vrijdag schriftelijk meegedeeld aan Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. De vaste commissie van Buitenlandse Zaken brengt van 14 tot en met 24 september een bezoek aan China. Het gaat om een uitwisselingsprogramma.

"Hierbij deel ik u mede dat ik op basis van de huidige politieke en economische situatie van ons land besloten heb, om niet deel te nemen aan het bezoek van de commissie buitenland aan de Volksrepubliek China van 12 t/m 24 september," schrijft Rusland.

Bij dit besluit moet duidelijk zijn dat de goede vriendschapsbanden die er bestaan tussen de NPS en de Volksrepubliek China sinds de tijd van oud-NPS voorzitter en minister president Henck Arron recht overeind staan," zegt Rusland aan Starnieuws. De NPS zal zich altijd als een waardige en trouwe partner opstellen in de relatie met de Volksrepubliek China.

Aanvankelijk was Rusland wel van plan te gaan naar China, aangezien de kosten volledig worden gedekt door het gastland. Hij heeft ook deelgenomen aan het gesprek van de commissie Buitenlandse Zaken met minister Yldiz Pollack-Beighle. Uiteindelijk heeft hij besloten toch af te zien van de reis. De delegatie staat onder leiding van André Misiekaba. Verder maken Chan Santokhi (VHP), Grace Watamaleo (NDP) Sttephen Tsang (NDP), William Waidoe (PL) en Remie Tarnadi (NDP) deel uit van de delegatie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May